Dobrodošli na naših spletnih straneh!

Predstavitev stroja za valjanje niti

Thestroj za valjanje nitije kovinsko orodje z določenim pritiskom.To je postopek, pri katerem se uporablja kolo za valjanje navojev za valjanje obdelovanca, da se odstranijo robovi in ​​utori na površini obdelovanca.Stroje za valjanje navojev lahko na splošno razdelimo na CNC stroje za valjanje navojev, stroje za valjanje navojev za rezanje žice, stroje za navpično valjanje navojev in stroje za vodoravno valjanje navojev.Ker je natančnost valjanja višja od natančnosti rezanja, se široko uporablja v strojegradnji, zlasti pri proizvodnji mehanskih delov.

Pri obdelovancih iz različnih materialov bo tlak med obdelavo valjanja različen.Treba je izbrati različne tlake valjanja glede na material obdelovanca in globino valjanja, da se izpolnijo zahteve obdelovanca.Tlak med valjanjem se določi glede na zahteve glede hrapavosti površine obdelovanca po valjanju navojev, upoštevati pa je treba tudi trenje med kotalnim kolesom in obdelovancem, kar zahteva analizo materiala in postopka obdelovanca.

Na primer: jeklo, aluminij, baker, nerjaveče jeklo itd. Pri valjanju je treba paziti, da pritisk ne bo prevelik, sicer bo prišlo do deformacije kolesa za valjanje navojev in poškodbe obdelovanca.Poleg tega je treba tlak določiti glede na globino valjanja.Če je premajhen, ni mogoče doseči dobrega valjanja, če pa je prevelik, bo poškodoval obdelovanec.

Kadar se zahteva visoka hrapavost površine obdelovanca, večja kot je globina valjanja, tem bolje.V tem času je treba povečati hitrost valjanja.Tlak valjanja je majhen, globina valjanja je velika in tudi površinska hrapavost obdelovanca bo postala slaba.

Na splošno mora biti globina valjanja sorazmerna s premerom valjarnega kolesa.Če je premer kotalnega kolesa enak, je treba izbrati manjši kotalni tlak.Kadar se zahteva visoka hrapavost površine obdelovanca, večja kot je globina valjanja, tem bolje.V tem času je treba povečati hitrost valjanja.Tlak valjanja je majhen, globina valjanja je velika in tudi površinska hrapavost obdelovanca bo postala slaba.

Na splošno mora biti globina valjanja sorazmerna s premerom valjarnega kolesa.Če je premer kotalnega kolesa enak, je treba izbrati manjši kotalni tlak.


Čas objave: mar-07-2023